In zijn woonplaats Eindhoven ontmoet Murda (voorheen Önder) rapper SpaceKees, die hem uitnodigt als back up MC voor een tour met Jiggy Djé. Daar laat hij zich gelden als een opvallend sterke persoonlijkheid, zowel op als naast het podium. In 2007 sluit Murda zich officieel aan bij Noah’s Ark. Amper drie maanden later, begin 2008, verschijnt zijn eerste EP 'Turkse Pizza' die volledig is geproduceerd door SirOJ. Tegen het eind van het jaar brengt de rapper nog een officiële mixtape uit, ‘Be On De Kijk Uit’.

Naast muzikaal talent blijkt Murda ook over acteertalent te beschikken, wanneer hij in 2010 een hoofdrol in de bioscoopfilm ‘Gangsterboys’ bemachtigd. Deze film wordt met meer dan 100.000 bioscoopbezoekers in Nederland een groot succes en krijgt de status ‘Gouden Film’ toegekend. Vlak na de release van deze film verschijnt het officiële debuutalbum van Önder via Noah’s Ark ‘de Kassier: een Monnie Album’, dat volledig door FS Green is geproduceerd. Vlak na de release van dit album gaat Murda samen met rapper Hef op een landelijke tour als de Bang Bros. Tegen het eind van de zomer staat het duo op Lowlands, waarvoor ze speciaal de mixtape ‘Bang Bros Do Lowlands’ uitbrengen.

Na het succes van zijn eerste film, speelt Önder in 2011 weer een hoofdrol in één van de afleveringen van de televisieserie ‘Van God Los’. Na een periode met verschillende losse singles focust Murda zich in 2013 op nieuwe muziek voor zijn eigen plaat. In samenwerking met Patta en Noah’s Ark verschijnt in mei van 2014 Murda zijn EP ‘Goeie Dingen’, inclusief de videoclip voor ‘Dat Doen We Niet Meer’.
NUMMER OPTIES ARTIEST
1
Dichterbij Me
Ronnie Flex & Murda & Abira
2
DOM
The Partysquad & Lady Bee & Murda
3
Fine$$e
Murda & Ali B
4
Gasolina
Murda & Lange & Djaga Djaga
5
Niet Zo
Murda & Ronnie Flex
6
Brand New
Murda & Jonna Fraser & Jandino Asporaat
7
Shutdown
SFB & Murda
8
DOM
The Partysquad & Lady Bee & Murda
9
ISSA
Murda & Yawenthoo & Vic9
10
Gasolina
Murda & Lange & Djaga Djaga
11
Trabajo
Murda
12
Culé
Murda
13
Sta Op
Jonna Fraser & Jandro & Murda
14
LaLaLa
Murda & Jonna Fraser & Jandro
15
Niet Zo (DJ DYLVN Remix)
Murda & Ronnie Flex
16
Betere Man
Raynor Bruges & Murda & SBMG
17
Deze Kant
Murda
18
Je Pens A Toi
Murda & Cartiez & Mafe
19
We Doen Ons Best
Murda
20
Wacht (Lil Bih)
Murda
21
LaLaLa
Murda & Jonna Fraser & Jandro
22
MoneyBitchesMacht
Murda
23
Niet Zo
Murda & Ronnie Flex
24
JA!
Murda & Cartiez & Jonna Fraser
25
WHIP
Murda & Hef & Adje