In zijn woonplaats Eindhoven ontmoet Murda (voorheen Önder) rapper SpaceKees, die hem uitnodigt als back up MC voor een tour met Jiggy Djé. Daar laat hij zich gelden als een opvallend sterke persoonlijkheid, zowel op als naast het podium. In 2007 sluit Murda zich officieel aan bij Noah’s Ark. Amper drie maanden later, begin 2008, verschijnt zijn eerste EP 'Turkse Pizza' die volledig is geproduceerd door SirOJ. Tegen het eind van het jaar brengt de rapper nog een officiële mixtape uit, ‘Be On De Kijk Uit’.

Naast muzikaal talent blijkt Murda ook over acteertalent te beschikken, wanneer hij in 2010 een hoofdrol in de bioscoopfilm ‘Gangsterboys’ bemachtigd. Deze film wordt met meer dan 100.000 bioscoopbezoekers in Nederland een groot succes en krijgt de status ‘Gouden Film’ toegekend. Vlak na de release van deze film verschijnt het officiële debuutalbum van Önder via Noah’s Ark ‘de Kassier: een Monnie Album’, dat volledig door FS Green is geproduceerd. Vlak na de release van dit album gaat Murda samen met rapper Hef op een landelijke tour als de Bang Bros. Tegen het eind van de zomer staat het duo op Lowlands, waarvoor ze speciaal de mixtape ‘Bang Bros Do Lowlands’ uitbrengen.

Na het succes van zijn eerste film, speelt Önder in 2011 weer een hoofdrol in één van de afleveringen van de televisieserie ‘Van God Los’. Na een periode met verschillende losse singles focust Murda zich in 2013 op nieuwe muziek voor zijn eigen plaat. In samenwerking met Patta en Noah’s Ark verschijnt in mei van 2014 Murda zijn EP ‘Goeie Dingen’, inclusief de videoclip voor ‘Dat Doen We Niet Meer’.
NUMMER OPTIES ARTIEST
1
Shutdown
SFB & Murda
2
Fine$$e
Murda feat. Ali B
3
Runnin' (Instrumental)
Murda feat. Jonna Fraser
4
DOM
The Partysquad & Lady Bee feat. Murda feat. Paul Sinha feat. Makkie
5
Lil One
Murda
6
Runnin'
Murda feat. Jonna Fraser
7
23/24
Murda
8
Culé
Murda
9
Jong & Dom
Murda feat. Chivv feat. Dopebwoy
10
Far
Murda feat. Lange feat. Josylvio
11
Trabajo
Murda
12
IJs
Murda feat. Idaly feat. Sevn Alias
13
Favela
Murda
14
BABA
Murda feat. Monsif
15
My Drip
Murda feat. Jandro feat. Bokoesam
16
Blessings
Murda
17
Op De Weg
Murda feat. Kevin feat. Winne feat. Sticks
18
Baby
Murda
19
Stretch
Murda feat. Bizzey feat. Kraantje Pappie
20
Runnin'
Murda feat. Jonna Fraser
21
Lil One
Murda
22
Runnin' (Instrumental)
Murda feat. Jonna Fraser
23
Runnin'
Murda feat. Jonna Fraser
24
Paraplu
Kevin featuring Murda
25
Paraplu
Kevin featuring Murda